Tuesday, January 1, 2013

Hello 2013

Assalamualaikum people.

Hello 2013!

May our dreams come true.

Another one year older yaww!!!

xoxo :))



Sunday, December 30, 2012

via ipad

Hi!

testing 1..2..3

via ipad

xoxo

Sunday, June 6, 2010

NaDyA's Suprised BiRtHdAy Party Part II !!!



Hi Peeps.


Seperti yang dijanjikan dalam blog sebelum ini, saya akan taburkan pics di mlm suprised birthday party saya.. Takmau cakap banyak. Tengok sudaaah. Enjoy kawan-kawan..!


Date : 01.06.2010
Location: Coffee Island, Gurney Drive, Penang




cepat order makan. perut sudah berbunyi.




Kepala event malam itu





Iklan colgate. ada sesiapa yg berminat?





I Love u mother!





The teruna's





Cuzie's






My Safiya






Future Mom & Dad to be ..







Nowadays, dis gurl sangatlah buas. xleh duduk diam.






enchik sweetheart!






Perempuan cantik.






Ini cousin saya. Love them.







Thank Q so much 4 coming!






Meriah.







yearrghh..it's 12.00am.. Happy Birthday!







thanx mama 4 making my day so FABULOUS.






thanx for the cake. i love u my dear!






Tiramisu Cake. Thank Q Ritz. *reccomendation*






make ur wish my dear.







Fuuuhhh. Welcome 24th ...






The 1st person who calls me adalah "Abah" ..






Happy Birthday Nadia.






If ada lagi yang tertinggal, saya akan upload lagi untuk tatapan semua. Selalulah buka blog ini untuk lihat yang terkini lebih terbaru. Kalau ternampak ada iklan Nuffnang di sebelah kanan anda, minta klik laa yee.. terima kasih (sempat lagi promote tueee) . Sayang semua. Nak sambung buat kerja.


Ok. Bye.










Saturday, June 5, 2010

NaDyA's Suprised BiRtHdAy Party Part I !!!



Hi Bloggers.


Lamanya saya tak update story yang panas2, kontroversi2 yang terkini.. aiseehh. mcm blog MELODI pulak kan.. haahaha..Ohh perempuan mmg biasa terkenal dengan gosip2 panas nie.. ANyway, this time bukan saya nak story bout orang. Dis time saya nak story about my suprised birthday party last week.. Ohhh.. Sangat terharuu. Saya tak tahu nak start kat mana.. What can i say from beginning till end sangatlah suprised.. ada juga bab lawak..(definately ini bab mama saya yang baru nak belajar2 buat suprised..haha) ..Oklah.. saya akan story jugak how the plan it goes.. maybe dis time blog saya akan jadi panjang lebar.. nak share jugaaakk! who care's..hahaha..enjoy reading!


01.06.2010 (Selasa) bersamaan "esok birthday saya" ...

* Pagi *

Yaaayy..esok birthday saya..hahha..x sabarnya nak melangkah ke umur yang baru.. ciss..happy konon x sedar diri dah tua.. mama sempat lagi pesan that malam nie kita pergi makan-makan and important thing camera jangan lupa charge nak bawa malam nie.. Aiikk..disitu peliknya. Sebab bab camera nie tak perlu remind memang camera sentiasa di bawa ke mana sahaja. Ada jer dalam handbag saya. So, abaikan maybe mama dah mula kena penyakit saya yang gila bergambar.. Siap cakap lagi nak ajak all my cousin and my adorable safiya..i said, oklah..coz sangat sedih my dad is not around. Kononya nak bagi nampak ramai on that night. When comes to this part, lagi saya suspicious. When saya tanya to my mom, nak makan kat mana, she said kita makanla kat mana2 pun.. Aiikk..macam sudah dirancang di mana. Usually bab2 lokasi makan nie, saya yang akan tentukan..yea la kan, saya jea yang suka p marathon cari new place to eat..hahaha..tengok badanlah. hahaha.. So, sila abaikan suspicious itew..!


*Petang*

Petang iteww, otw balik rumah singgap jap jumpa enchik bf antar kereta. Then dalam kereta, story kat enchik bf kisah mama di pagi hari..tetiba dia tergelak..and i noe ini mesti ada pakatan bersama.. and dia mati2 cakap dia tak tau apa2 ponx..oklah, saya pun malas nak tanya banyak kan..
Sila abaikan ketawa iteww!! Then, saya inform that malam nie mama ajak saya gi makan2 together dengan all my cousin.. Dia pun pandai, tak tanya lokasi di mana..Ohhhh...pandai sungguh kautim ekkk..from that time till malam no msj no calls from him..peliiikkkk!



*Malam*

Malam sudah menjelma..tanya mama lagi, what time nak kuo and she said around 10.30pm.. again saya tanya lagi nak makan kat mana and the same answer she gave, "makanla kat mana2 ponx"..hurmm..xpalaa..xmo tanya dah. So, around 10.30 siaplah birthday girl (penat pilih baju) nie, then cousin join sekali.. (mereka ada training ragbi png for SUKMA di png) .. Menuju la kami 1 kereta..
Dalam kereta baru mama inform that kita makan kat "Coffee Island, Gurney" .. whoaaa..sejak bila mama pandai tempat2 macam nie..Dis part saya dah suspicious something. Nak tahu kenapa, dis place adalah lokasi cintan cintun between saya and enchik bf. We all selalu lepak sini if dah kekeringan tempat. On the spot, saya msj kpd enchik bf nak makan kat coffee island.. no reply. peliikk.

Sesampai saja di coffee island saya pun mencarilah table yang sesuai and background yang agak besst untuk sesi bergambar later...hahahaha..as usual lah kan.. Then mama terkantoi when she said, mama ada reserved table kat dalam (kedai ini ada indoor & outdoor) .. so, tanyalah pada waiter dimana table yang sudah di reserved.. Ohhh..ini lagi pelik sejak bila mama pandai reserved2 table nie..i susek nie mesti ada somebody yang tolong mama buat plan nie..at the first place i suspect enchik bf, tapi bila fikir all cousin saya involved, mungkin juga tidak coz enchik bf saya sangat malu okayh bila ramai cousin2 saya yang datang and i tak aspect dia akan datang. Itu sangat PASTI. i noe him very well. So, sila abaikan lagi. Perut dah lapar.Mari order MAKAN...!! ramai okayh malam itew. MERIAHHH. HAVOCCC! Sokaaaa lah..

Dengan sokanya saya melayan budak kecik yang paling saya sayang.. tetibaa saya ternampak seorang yang sangat dikenali.. ohhh..itu enchik bf saya..aiikk..mengapa dia disini? dia senyum sajaa siap angkat kening lagi okayh.. Cisss! Dan datanglah dia dan duduk di sebelah adik saya...ohh saya busy melayan SAFIYA .. riiindu dia sangat. Sempat lagi saya sent 1 msj pada dia, pun no reply.. Setelah penat melayan si budak kecik, saya pun pergilah menempek pada enchik bf. hehehe..saya memang suka menempek pada dia..jgn kacau..! then kami bersembang macam biasaaa .. till 12.00 am..jeng..jeng..jeng..jeng.. tibalahhh ....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Ehhh2..terdengarlah nyanyian lagu Happy Birthday beserta kek .. OMG.. terharuuunya saya. Macam nak nangis okayhh. Sangat touching. Orang2 yang saya sayang semua ada disini kecuali ABAH & ABG saya.. Betapa happynya saya andai semua ada disini .. *speehless* .. Tanpa membuang masa, saya membuat wish di hadapan kek (mcm ku kenal kek ini..tapi di mana yaaa??) sambil melihat wahh..bertambah lilin lagi..tiiidaaakkkk..takmo2..! Wishlist yang leh kata panjang jugak..(RAHSIA OKAYH).. hanya saya yang tahuuuu.. !! Tetiba enchik bf tanya, cuba teka ini kek apa .. then saya makan Ohhh Nooo..dis is my favourite cake...TIRAMISU from Richard Tg Tokong.. I love U Darling!
Makannn tak hengat sampai habessss licin .. yesss..itew cake favourite sayaa. Tak cukup okayh. Anyway, thank you so much sweetheart!


Berakhirlah sudah sesi luahan perasaan sempena suprised birthday saya.. Apabila sudah kekenyangan marilah pulang kerna esok masih bekerja okayh.. jangan suka2 nak MC pulakk.. Tibalah masa untuk sesi meng-reply SMS-es yang dihantar oleh rakan2..Thank you guysss. Anyway, million thank you goes to :-

Mama: I noe mama usaha nak buat jugak dis suprised for me..TQ so much Mama.i love u!
Abah: TQ so much for sponsoring duit for that night.. walaupun abah takda, ur spirit in my heart! i love u!
Adik: Oooo..hang pun dah pakat elok ngan abg kamal, mama semuaa ekk..TQ adik. Luv you!
Enchik Bf: Thank You sweetheart! I love you till end. Anyway, u memang pandai planning my dear.
All Cousin: Thank You semuaaa coz datang dari seberang..Oooo..hampa pun pandai ekk kautim ngan mak akuu..sempoilah!
All Staff of Coffee Island: thank you for your co-operation!

I LOVE THEM VERY2 MUCH :)-

Merekalah orang-orang yang terhebat yang pernah wujud dalam hidup saya!


Panjang tak story saya..haaa..tapi just words without pics..nak pics tak..next blog yee..saya akan taburkan pics sahaja..wahhh..ayat tabur okayh.. So, maaflah coz terlalu panjang coz saya detailkan semua..supaya tiada bab yang tergantung...hahahaha.. Tunggu next blog PICS yang ditunggu2...

Ok. Bye. Chiaaaawwww!









Wednesday, June 2, 2010

HaPPy BiRtHdAy To MySeLf ...






DATE : 02 JUNE 2010

HEYY.. IT'S UR BIRTHDAY TODAY ..



H.A.P.P.Y 24th B.I.R.T.H.D.A.Y

... NUR NADIA MOHD MAHIZAN ...







Million thank you goes to :

Beloved Family
Loved One
Office Colleagues
Facebook friends and
The great BUDDY in da WORLD
- everybody who know's me -

for making my day so FABULOUS .. I feel so GREAT!!

I Love You All





May the best of your past be the worst of your future.

Hope your birthday blossoms into lots of dreams come true!

I hope that for every candle on your cake you get a wonderful surprise.

May today be filled with sunshine and smiles, laughter and love.

Happy Birthday and many happy returns of the day.



Much Love

Nur Nadya